Hawk av Christian Houge

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Archival pigment print on Canson paper.
Fotografiet selges kun innrammet med en sort trelist og UV-glass (inkludert i prisen), og finnes i to størrelser; 90 x 120 cm og 126 x 170 cm

Christian Houge har samlet utstoppede dyr gjennom mange år med formålet å bruke dem i dette kunstprosjektet. I januar 2018 foretok han sin første brenning. Gjennom ulike brenneprosesser gir Houge nytt liv til dyrene før de slippes fri. Som betrakter bli du ikke bare invitert inn i et møte med kunstnerens relasjon til dyrene, men til en speiling og et møte med deg selv.

Emner

Christian Houge

Christian Houge

Se kunstnerprofil

CHRISTIAN HOUGE (f. 1972) har gjennom hele sitt kunstnerskap arbeidet med å utforske relasjonen, og konflikten, mellom natur og kultur.

Menneskets inngripen i naturen har gått som en rød tråd gjennom Houges kunstnerskap. Han har levd i nærkontakt med ulver og skapt en fotoserie der han speilet mennesket i dette myteomspunne dyret. Han arbeidet over mange år med bilder av menneskets inngripen på Svalbard med serien “Arctic Technology”. Her utforsket han klimaspørsmålet gjennom teknologiske installasjoner i et urlandskap. Som en kontrast til menneskets utadvendte søken tok han for seg Frøbanken, som inneholder en million ulike frø, lagret i permafrosten inne i et fjell. Dette fotoprosjektet tar for seg grenselandet mellom den menneskelige eksistens og vårt forhold til våre omgivelser, klimaproblemene vi står overfor og konsekvensene av menneskets innvirkning på vår planet.