Kultur Land Skap #02 av Charlotte Wiig

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Rammet inn med farget passepartout og ramme. Opplag 5 + 2 AP.

Kunstnerens egen kommentar


Magenta er en farge som teknisk sett ikke finnes i naturen - den er ikke naturlig, den har ingen bølgelengde. Vi ser den fordi hjernen vår sveiser sammen to farger, blått og rødt. Den er altså helt menneskeskapt. Jeg har alltid vært mer interessert i det menneskeskapte, fremfor det naturskapte. Kultur fremfor natur. Kulturlandskap fremfor vill natur. Men det snakker jeg ikke så høyt om.

Som nordmann føler jeg at det er en stor del av den kollektive identiteten å være glad i naturen, og jeg kjenner et press for å bli med på dette. Selv får jeg mye mer ut av å være i naturen når jeg produserer noe, som når jeg fotograferer den, og rammer den inn i et slags system. Det naturskapte blir da menneskeskapt. Kultur Land Skap eksperimenterer med naturbilder som sjanger, og har alle fargen magenta i seg. Her har jeg skapt min versjon av naturen, den som appellerer til meg.

Emner

Charlotte Wiig

Charlotte Wiig

Se kunstnerprofil

Charlotte Wiig er en Oslo-basert fotograf med utdannelse fra London College of Printing, hvor hun studerte Fotojournalistikk. Etter mange år som redaksjonell fotograf i London, flyttet hun tilbake til Oslo i 2012. Her jobber hun i krysset mellom kunst og dokumentarfoto. Under pandemien opprettet hun fotokollektivet A Female Gaze, og har initiert og ledet deres prosjekter og utstillinger. Gruppeutstillingene til A Female Gaze har blitt vist på Oslo Negativ, Nordic Light Festival of Photography, Shoot Gallery, og Copenhagen Photo Festival. Bildene hennes er blitt kjøpt opp av både statlige og private samlinger i Norge.