Info Kjøp

Siccori vase, blå, 20cm av Cathrine Knudsen

Produktbeskrivelse

Billedkunstner Cathrine Knudsen har designet dekoren på vasene med motiver fra sine egne malerier og sammen med Hadeland Glassverk skapt en helt ny serie.


Høyde 200 mm


Cathrine Knudsen

Cathrine Knudsen

Se kunstnerprofil

CATHRINE KNUDSEN hadde i 2012 en stor separatutstilling i Sagbladfabrikken i Hamar. Hennes bilder er utgangspunkt for skjerf, kjoler og topper hos Part Two. Det er lenge siden hun kjøpte interiørmaling, sparkel og lerret og satte i gang med å lage bilder hjemme på kjøkkenbordet for å bruke kveldene til noe annet enn å se på TV. Det er ti år siden VG skrev "Pangstart for ung kunstner". Det er også ganske lenge siden hun tok permisjon fra jobben i TV2 for å male, for så å kunne leve av kunsten, bare fem år etter at hun hadde startet. Men formene har vært der hele tiden; naturens former, botaniske, organiske.

- Jeg vil at alt skal se bearbeidet ut. Det går med sinnssykt mye maling til et bilde. Det er lag på lag med oljemaling uten noen som helst form for fortykningsmiddel. Jeg bruker også sjablonger som jeg skjærer ut på frihånd i hard plast. Og så er det krakeleringene. Til slutt legger jeg på en fernissering som gir maleriene en porselensaktig overflate.