I gresset av Cathrine Knudsen

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

"Når Cathrine kom til oss i Grafikksenteret til Dag Dammen, hvor jeg også har mitt atelier, var det bemerkelseverdig å se hvordan hun tok fatt i denne vanskelige teknikken, med litotrykk direkte på kalkstein. Cathrine valgte farger med stor sikkerhet, og jeg må bare si at jeg var meget imponert." Eva Langaas, Billedkunstner

Kunstnerens egen kommentar

Litografiet er bygget opp med store laveringer direkte på steinen. Jeg brukte sort for å få grunntegningen i bunn. Før vi kjørte den sorte fargen gjennom pressen, etset jeg i steinen for å få førligheten, dybde og strukturen som jeg etterstreber. Deretter fulgte den samme prosessen med nesten hver av de fem fargene. Farge nummer to var grønn med mye transparin. Den ble først tusjet inn på et ønsket område, så etset og skrapt før kjøring gjennom pressen. Farge tre var en lavering i blått. Den samme prosedyren fulgte jeg med farge nummer fire: Oker. Sluttfargen, lys grå, la seg som et lokk og samlet motivet - også her ved hjelp av kraftig etsning.

Cathrine Knudsen

Cathrine Knudsen

Se kunstnerprofil

CATHRINE KNUDSENs malerier består av lag på lag og gjenspeiler naturens kontinuerlige prosess av forfall og fornyelse. Hun inspireres av skjørheten og stillheten i naturen, det som slites ned og bygges opp på samme tid, som barken på et tre.

- Jeg tror alle mennesker har et spesielt sted der de føler seg mest til pass, mest hjemme. For meg er det i skogen, i naturen generelt. Der føler jeg meg mest som meg selv. Et sted der jeg kan la masken falle, hvor føler meg trygg. Og hvor jeg kjenner på en frihet som gir meg større tankerom.