I gresset av Cathrine Knudsen

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

"Når Cathrine kom til oss i Grafikksenteret til Dag Dammen, hvor jeg også har mitt atelier, var det bemerkelseverdig å se hvordan hun tok fatt i denne vanskelige teknikken, med litotrykk direkte på kalkstein. Cathrine valgte farger med stor sikkerhet, og jeg må bare si at jeg var meget imponert." Eva Langaas, Billedkunstner

Kunstnerens egen kommentar

Litografiet er bygget opp med store laveringer direkte på steinen. Jeg brukte sort for å få grunntegningen i bunn. Før vi kjørte den sorte fargen gjennom pressen, etset jeg i steinen for å få førligheten, dybde og strukturen som jeg etterstreber. Deretter fulgte den samme prosessen med nesten hver av de fem fargene. Farge nummer to var grønn med mye transparin. Den ble først tusjet inn på et ønsket område, så etset og skrapt før kjøring gjennom pressen. Farge tre var en lavering i blått. Den samme prosedyren fulgte jeg med farge nummer fire: Oker. Sluttfargen, lys grå, la seg som et lokk og samlet motivet - også her ved hjelp av kraftig etsning.

Emner

Cathrine Knudsen

Cathrine Knudsen

Se kunstnerprofil

CATHRINE KNUDSEN (f. 1974) er billedkunstner med bosted og atelier i Oslo. Siden hun debuterte som kunstner i 2003 har hun fått en fantastisk respons og god posisjon i det norske kunstmarkedet.

Knudsens malerier kan beskrives som abstrakte tilnærminger til naturens egne prosesser, bevegelser og strukturer. Verkene er preget av naturens fargepalett og former, valører i naturtoner som brunt, blått, grått og høstens farger. Stiliserte former av bladverk, fjær, blomster og greiner er stadig tilbakevendende elementer i hennes malerier. Maleriene oppleves som skjøre og vare og gir betrakteren et slags åndelig rom for ro og stillhet.