Blå horisont av Carl Nesjar


Originalen er gjort på tykt ark og kan derfor ikke rulles. Dette trykket må derfor hentes på Fineart og behandles varsomt.

Fineart anbefaler at dette kunstverket blir rammet inn flytende uten passepartout da motivet/bilde(motiv) er helt ut i kanten på arket(format). Har du spørsmål kontakt på tlf: 22 01 24 20 eller mail: kundeservice@fineart.no

Emner

Carl Nesjar

Carl Nesjar

Se kunstnerprofil

En utstrakt internasjonal virksomhet har medført at han har bodd i bl.a. New York, Frankrike, Sverige, Spania og Nederland. Statens Garantiinntekt for kunstnere fikk han fra 1978. Siden debuten i Larvik Kunstforening i 1940 har han hatt et utall utstillinger med grafikk, fotografi, maleri og skulptur i viktige gallerier over hele verden. Hans mest kjente offentlige arbeid er nok dekorasjonen på Regjeringsbygget i Oslo, som han laget i samarbeid med Picasso i perioden 1956-71. De to kunstnerne samarbeidet om en rekke utsmykninger i naturbetong, bl.a. i Barcelona, Saint Hilaire, Marseille, Stockholm og Chicago. Carl Nesjars berømte helårsfontener finnes ved Moderna Museet i Stockholm, i OL-byen Lake Placid i USA, på Universitetet i Buffalo og mange andre steder. Hans arbeider er innkjøpt av en mengde private og offentlige samlinger, som Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Henie-Onstad Kunstsenter, Oslo Kommunes Kunstsamlinger, Louisiana kunstsenter ved København, Moderna Museet i Stockholm og i Museum of Modern Art i New York.