Info Kjøp

Generous vase ivory av Camilla Prytz

Produktbeskrivelse

GENEROUS er vakkert og luksuriøst kunstglass. Vasen og fatet er designet av den kjente kunstneren Camilla Prytz som selv verdsetter generøsitet høyt. Generøsitet er den viktigste verdien for henne, i livet og i kunsten. Generøs betyr å gi, dele, hjelpe, skaffe noe utover det vanlige eller hva som er forventet.

Generous kommer fra det latinske ordet «generosus», som betyr nobel i oppførsel og handling. Generøsitet er en grunnleggende, moden, moralsk og åpen tilnærming til livet. Det er en holdning som innebærer gjestfrihet, storhet, frihet, kjærlighet og veldedighet.

Når det gjelder design, er Camilla Prytz opptatt av generøsitet i form og farge. Vasen og fatet Generous er store i størrelse, vide og åpne i formen, og det er brukt brede strøk med farge. Her er det ikke spart på noe, og ideen videreføres i bruk. I vasen er det plass til uvanlig store blomsterbuketter, og i fatet skal det bugne med frukt. Samtidig skal designet være vakkert og rikt nok til å stå alene som skulpturer uten verken blomster eller frukt.

Generous vase og fat kommer i tre sofistikerte og sobre fargevarianter; Ivory, Pink og Army. Hver eneste vase og fat er unik og munnblåst i ekte krystall av yrkesstolte glassblåsere i glasshytta på Magnor.

Om produsenten

Magnor Glassverk

Camilla Prytz

Camilla Prytz

Se kunstnerprofil

Camilla Prytz er glasskunstner og smykkedesigner. Hun er utdannet fra Kosta Boda Glasskole i Sverige, og har jobbet non stop med glass siden hun startet sin egen glasshytte på midten av 90-tallet. Hun har hatt et 50-talls utstillinger, blant annet på Stenersenmuseet i Oslo der hun viste hodeplagg i glass og sølv. Hun lager også utsmykninger i glass, i tillegg til serviser, drikkeglass og kunstobjekter. Alle Camillas arbeider er inspirert av kollektiv symbolisme. Camilla beveger seg hele tiden mellom kunst, design og fashion. På fritiden studerer hun yoga, og er den eneste norske eleven som har bestått Teacher Trainingen til Sri Dharma Mittra i New York.