Bok: Kunsten, kvinnen og en ladd revolver. Edvard Munch anno 1900. av

Produktbeskrivelse

En annerledes kunstbok om Edvard Munch – hans bilder og hans liv. Med sin innsikt i kunstnerens liv og kunst tar Frank Høifødt leseren med inn i kjente og ukjente motiver av Munch. Livet, døden, kunsten og kjærligheten– og et skjebnesvangert pistolskudd. Dette er de foruroligende ingrediensene i denne kunstboken.


Kunsten, kvinnen og en ladd revolver tar utgangspunkt i Edvard Munch og hans «skjebnekvinne», Tulla Larsen, en kvinne og et forhold som satte et avgjørende preg på kunstnerens liv og kunst. I et spennende kunstbiografisk essay plasseres her den tragiske kjærlighetshistorien inn i en større sammenheng.



Forfatteren går bak begivenhetene ved å gå inn i bildene. Når han knekker Munchs koder, kommer uventede sammenhenger til syne; leseren får innblikk i et kunstnerisk univers som står i et spennende – og spenningsfullt – forhold til både liv og kunst. Leseren bringes også nærmere mytene omkring «skuddet i Åsgårdstrand». Her avsløres nye relevante omstendigheter og vi presenteres for første gang for et entydig svar på hvem som hadde fingeren på avtrekkeren …