Info Kjøp

Bok: Kjære MOR av

Produktbeskrivelse

Dette er en bok til alle mødre. Vi møter kjente mennesker som forteller om kjærlighet og sterke bånd, om løsrivelse og savn, om å vokse opp med mor og om veien videre - med eller uten henne.


Her er historier vi alle kan relatere oss til og lære noe av.


De som er med er: Erna solberg, Geir Kvarme, Lisa Stokke, Siv Jensen, Mia Gundersen Leliënhof, Kjell Magne Bondevik, Camilla Prytz, Christian Ringnes, Knut Brundtland, Arne Nerjordet, Marie Kristiansen, Odd Petter Magnussen, Cecilia Brækhus, Erle Kyllingmark, Linda Knausgård, Margareth Olin og Leo Ajkic.


Bakgrunn: Det hele startet en juninatt, i 2010. Billedkunstnerne Mia Gjerdrum Helgesen og Gro Mukta Holter delte sine livshistorier og fant ut at de hadde en felles skjebne; de har begge opplevd å leve med en syk mor og å miste henne i ung alder. Samtalen i natten ble til tanker og ideer som munnet ut i utstillingen «BLOOD, MILK & HONEY – a tribute to the art of motherhood». De traff en nerve som utløste ideen til en kunstbok om morsrelasjonen.


Kunstnerne inngikk et samarbeid med journalist Kjersti Salvesen, og sammen knadde de tre kvinnene videre på ideen om en bok om mor. I løpet av to og et halvt år har bokprosjektet utviklet seg. Kunsten har tatt form – og de har lært mødrene til flere profilerte mennesker å kjenne.