Info Kjøp

Bok: Kåre Kivijärvi. Fotografier 1956-1991 av

Produktbeskrivelse

Norges første fotokunstner, mørkerommets mester, trollmannen fra nord - Kåre Kivijärvi (1938-1991) er omgitt av en rekke forskjellige myter. I denne boken samles for første gang alle kunstfotografiene Kivijärvi valgte å stille ut i løpet av sin karriere.
Boken inneholder gjengivelser av et bredt utvalg av Kivijärvis originalnegativer og gir et unikt innsyn i fotografens arbeidsmetoder, både i opptakssituasjonen og i det senere arbeidet med beskjæringer. Boken inneholder også den første større biografiske oversikten over Kivijärvis liv, utarbeidet med utgangspunkt i kunstnerens etterlatte arkiv, samtidig kildemateriale og intervjuer. Resultatet er et helt nytt og mer sammensatt bilde av en av de viktigste kunstnerne i nyere norsk kunsthistorie.

«Endelig har Norges mest toneangivende fotograf fått en praktbok. Tre ganger hurra til Nasjonalbiblioteket, bildearkivar Kristin Aaasbø og forlaget Press!»
Lars Eivind Bones, Dagbladet Magasinet

«En enestående og etterlengtet publikasjon som innfrir og gir norsk fotografis beste øyeblikk videre til nye generasjoner.»
Mode Steinkjer, Dagsavisen

«Et praktverk der samtlige bilder fra kunstnerens karriere blir presentert. (...) Enhver med interesse for fotografi bør unne seg denne boka.»
Helge Grønmo Avisa Nordland

«Med vekt på gode, rause reproduksjoner og en pietetsfull, detaljrik tekst, tilhører boken definitivt prakt-sjangeren.»
Lotte Sandberg, Aftenposten