Info Kjøp

Bok: Jon Larsen - Maler i solnedgang av

Produktbeskrivelse

ISBN: 7029660027526
Forlag: Kunstbokforlaget DGB

Maler I Solnedgang er et praktverk om den norske tegneren og maleren Jon Larsen, og er den første utgivelsen på det nye Kunstbokforlaget DGB.

Jon Larsen fikk Oslo Bys Kunstnerpris i 2008, men debuterte allerede i 1977 med utstilling av egne bilder. Han har deltatt på Høstutstillinger, Østlandsutstillinger, Tegnerforbundet, og hatt en lang rekke separatutstillinger, blant annet festivalutstilling under SommerMelbu. Jon Larsen var elev av den kontroversielle, polske billedkunstneren Ryzard Warsinski, men det var først og fremst surrealisten Salvador Dalí som ble Jon Larsens inspirasjon. I 1978 flyttet han, med hjelp fra Norges første surrealist, Rolf Stenersen, til Barcelona for å studere surrealisme og Salvador Dalí.

Maler I Solnedgang presenterer for første gang Jon Larsens kunstnerskap i full bredde, og gjengir hele 170 bilder i farger. Mange av bildene er aldri tidligere vist offentlig, og er i et figurativt formspråk som heller ikke er vanlig i Norge. Boken er på 144 sider i luksusformat, innbundet i trådheftet Hard Cover, og med glanset vareomslag. Det har blitt en tiltalende og vakker bok