Info Kjøp

Bok: Edvard Munch Samlede malerier - Bind I-IV (komplett) av

Produktbeskrivelse

Det er en norsk og internasjonal kulturbegivenhet når alle Edvard Munchs malerier nå blir presentert samlet. Utgivelsen av dette formidable verket vil gi alle Munch-forskere og samlere et uunnværlig verktøy for videre arbeid, og vil bli stående som en av de viktigste bokproduksjoner på kunstområdet i norsk forlagshistorie

For første gang presenteres Edvard Munchs nesten 1900 malerier samlet. Katalogen er basert på mange års forskning ved Munch-museet, og er Norges største kunstbokprosjekt noen gang, ca 1700 sider fordelt på 4 bind. Dette er en norsk og internasjonal kulturbegivenhet, og blir et referanseverk for alle som interesserer seg for Edvard Munchs kunst. Faglig leder for arbeidet har vært førstekonservator Gerd Woll. Hun skrev også katalogen over Edvard Munchs grafikk som utkom på engelsk i 2001.

Samtlige malerier er avbildet i farger, og har tilleggsillustrasjoner som røntgenbilder, fotografier og omfattende registre og oversikter. I hvert bind er det et illustrert essay: Gerd Woll har skrevet om arbeidet med verkskatalogen og dateringen av Munchs malerier, Biljana Topalova-Casadiego om de tekniske aspektene ved Munchs malerier, Petra Pettersen om Aulamaleriene og Patricia Berman om den internasjonale forskningen på Edvard Munch.