Info Kjøp

Bok: Drømmemesteren. Bendik Riis av

Produktbeskrivelse

Flere av våre kjente samtidsmalere har hyllet Bendik Riis (1911-1988) som den største ved siden av Munch. Først nå er han i ferd med å nå ut til et langt større publikum.

I "Drømmemesteren" forteller Ketil Bjørnstad om Bendik Riis' dramatiske liv. Om da barndomshjemmet i Fredrikstad ble solgt på tvangsauksjon, om ryktene om at han hadde et forhold til søsteren Valgjerd, og ikke minst om hans ufrivillige og årelange opphold på Gaustad sykehus. Riis ble utsatt for grove overgrep i psykiatriens navn - og i løpet av sitt vanskelige livsløp ble han frastjålet en betydelig del av sine bilder. Bilder som i dag blir solgt for store summer. "Drømmemesteren" er en nærgående og gripende skildring - nærmest i dialogs form - av Bendik Riis' lange livskamp for retten til selvstendig liv og kunstnerisk arbeid. Boken er illustrert med flere av hans hovedverk og med fotografier av Riis og familien.

"... ære, heder og takk for en varm bok om kulde."
Olav Egil Aune, Vårt Land

"Til Ketil Bjørnstad. Min respekt for ditt arbeid er tilnærmet grenseløs. ... Det fungerer på en transeliknende måte, at du snakket til Bendik Riis, som ikke lenger er her for a svare for seg selv. ... Og jeg synes du har skrevet en riktig så fin bok om Bendik Riis."
Tommy Olsson, Morgenbladet

"Dette er den mest fyldige fremstillingen av Riis¿ liv vi har foreløpig. For dem som ønsker å forstå mer av kunstneren, er det obligatorisk lesning."
Kjetil Røed, Aftenposten