U.t. (small) av Bjarne Melgaard

Motivbeskrivelse

Digitalt produsert grafikk.

Etter at de første 20 eksemplarene er solgt, går prisen opp til kr. 5.800.

Finnes også i motivformat 68x85cm kr 7 800,-. Kontakt oss på tlf: 22 01 24 20 eller mail: galleri@fineart.no for bestilling

Bjarne Melgaard

Bjarne Melgaard

Se kunstnerprofil

BJARNE MELGAARD har i 2012 og 2013 designet tepper med Røros Tweed og tapeter, samarbeidet med ledende motehus, tegnet et hus til å dø i sammen med Snøhetta, skrevet en roman om en mann i et brutalt homsemiljø i New York og skapt en installasjon av en utstilling på fem etasjer i New York inspirert fra denne boken. På Veneziabiennalen samarbeidet han med ukjente kunstnere med en psykisk lidelse og satte fokus på HIV/AIDS, og han ble innkjøpt av DNB NOR. Men aller helst vil han sitte hjemme i New York og tegne.

Bjarne Melgaard er mest kjent for sine ekspressive malerier, installasjoner, foto og videoverk hvor det kunstneriske utgagnspunktet har vært den norske black metal-musikkulturen og den homofile S/M-scenen. Personlig mytologi og identitetssøkning i en kaotisk verden er blitt Melgaards varemerke. Han jobber gjerne med mange identiteter. Sier han ikke er ute etter å provosere. Bare sette spørsmålstegn ved vedtatte sannheter. Som at bilder må henge rett på veggen. Han er kjent for å fremstille de mest intime, forbudte, forhatte menneskelige aktiviteter. Han har fått mye oppmerksomhet, mye skryt, litt bank. Og mange oppdrag, spesielt utenfor Norge. Han nøyer seg ikke med litt homsesex på lerret, selv om også det fortsatt vekker oppsikt. Som en krysning mellom Marki de Sade og Christopher Schau smører han ut menneskesinnets mørke med fete penselstrøk. Dyrker outsideren. Begår attentat mot «den gode smak». Han lager statuer av black metal-rockere, installasjoner fulle av referanser til miljøer de færreste kjenner. Gir ut bok med selvmordsbilder og «kvelningssex» fra internett og lar betrakteren lure på hvor mye Melgaard som ligger i det. Det er mange myter om ham, og lite tvil om at det er en del egenlevd liv på hans lerret. Flere av tekstene hans er skrevet i jeg-form, noe som får oss til å lure på i hvilken grad Melgaards kunst er basert på hans egne opplevelser.