Kalimera - God morgen av Bjørn Saastad

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Bjørn Saastads litografier er sjarmerende, morsomme- og barnslige. Teknikken i seg selv er komplisert der lag etter lag med farge blir lagt på under trykkeprosessen. Slik vil de tidligere fargelagene alltid skinne gjennom. Bildene viser motiver som får en til å trekke på smilebåndet, der tekst følger motivet tett

Kunstnerens egen kommentar

Jeg bodde flere vintre på den greske øya Hydra og ble kjent med Marianne, kjæresten til Leonard Cohen. Hver dag gikk de ned et av hoved-smugene, populært kalt Donkey Shit Lane. Her var det en stor bougainvillea like før det trange side smuget de gikk for å komme hjem. Hydra er kattenes øy, så jeg hadde nok av modeller.

Emner

Bjørn Saastad

Bjørn Saastad

Se kunstnerprofil

Bjørn Saastad er en meget ettertraktet kunstner. Han er oppvokst i Hong Kong, USA og Norge. Nå er han bosatt i Oslo. Saastad har en allsidig bakgrunn, og i tillegg til karrieren som grafiker og maler har han arbeidet som kunstfotograf. Han kan se tilbake på mange fotografutstillinger, samt en rekke plateomslag og bokillustrasjoner. Han har også arbeidet for det internasjonale magasinet Vogue. Siden 1972 har han drevet en omfattende utstillingsvirksomhet som grafiker og maler. Saastad har stilt ut over store deler av landet, og har hatt separatutstillinger i bl.a. Galleri Tonne og Molde Kunstforening. Han har også deltatt på mange kollektive utstillinger, som Høstutstillingen og Østlandsutstillingen.