Superman av Bjørn Opsahl

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Leveringstiden kan bli noe lengre enn normalt da dette er bestillingsvare, kontakt oss for mer informasjon på kundeservice tlf: 22 01 24 20 eller mail: kundeservice@fineart.no

Kunstnerens egen kommentar

RIP Superman, han ble 52:
Superman på vei til jobb på Hollywood Blvd. Dette mener jeg er mitt mørkeste bilde, jeg leser at Christopher Dennis gikk bort i november 2019, på en svært forstyrrende måte: Han ble funnet død inne i en "Fretex"-container i San Fernando Valley, antakelig etter å ha lett etter klær, da han de siste årene har vært hjemløs, etter å ha blitt ranet og fratatt sin lille bopel i Hollywood. Han ble et landemerke på Hollywood Blvd, og brukte omtrent alle midlene sine på plastiske operasjoner for å ligne Christopher Reeve som Superman, og innredet den lille leiligheten sin med Superman-memorabilia for resten av pengene. Han tilbrakte hele sitt voksne liv på Hollywood Boulevard, med det formål om å tjene penger på turister og deres hang til selfies.
For meg er dette et symbol på en som kom til Hollywood med glitrende drømmer i lomma om å bli filmstjerne, men som ender opp med å imitere sin helt, vandrende fra sin lille leilighet rett bakenfor bildet. Med Superwomans kappe over armen. Hva som skjedde forrige natt skal jeg ikke spekulere i. Han går midt mellom der Oscars utdeles og en boks hvor man kan kjøpe kart til filmstjernenes hjem for en "quarter". For meg et like stykke ærlig arbeid som noe annet.
Jeg er evig takknemlig for den uken jeg dag etter dag fulgte etter ham ned North Highland Avenue fra sin bopel ned til jobb, hver dag, forbi Kodak Theatre (nå Dolby Theatre, der Oscars utdeles) i en svart bil med kameraet hengende ut vinduet. Han merket meg, men brydde seg ikke. Jeg må ha fremstått som en stalker. Hvilket jeg var.
Men han var tross alt Superman.

Emner

Bjørn Opsahl

Bjørn Opsahl

Se kunstnerprofil

Bjørn Opsahl siktet høyt og ba tidlig om fotoutstillinger på Stenersenmuseet og Henie Onstad Kunstmuseum. Det fikk han. I dag jobber han parallellt med sine langsomme snap-shots og portretter, som profilert kunst- og celebritetsfotograf. Opsahl jobber jevnlig med verdens største stjerner, samtidig som han dyrker roen han finner i motiver der man kanskje ikke umiddelbart venter det.

Fryktløs helt til et punkt av hensynsløshet, med en kjærlighet til fotografi som omslutter hele hans eksistens, Og dette er Opsahls måte. Som lidenskapelig kunstfotograf var han den første fotografen som debuterte ved det anerkjente Henie-Onstad kunstsenter som hovedutstiller i 2005. Hans ønske om å skape på alle nivåer og gjennom alle sjangere siden han begynte sin karriere i 1992 har gjort ham til en av de mest ettertraktede fotografer i Norge. Han jobber selvstendig, velger ut prosjektene sine med omhu og kaller seg "kulturfotograf".