Letter to the World av Andy Warhol

I forbindelse med 60-års jubileet til Martha Graham Center of Contemporary Dance laget Andy Warhol denne portfolioen med tre silketrykk. De er trykket hos Rupert Jasen Smith i New York .

I 1998 kalte Time magazine Martha Grahan som det 19. århundres danser, et kreativt ikon på lik linje som James Joyce og Pablo Picasso. Hennes innflytelse på dansekunsten har vært like stor som Picassos innvirkning på malekunsten, Stravinsky på musikken og Frank Lloyd Wright på arkitekturen. Martha Graham er født i 1894 i Allegheny County, Pennsylvania. Hennes far var spesialist i nervøse lidelser, og var svært interessert i diagnoser gjennom fysisk bevegelse. Troen på at kroppen kan uttrykke det indre var Grahams begjær i dansen.

Hun utviklet sin egen stil, og startet etter hvert den berømte Martha Graham School for Contemporary Dance i New York. Hun fortsatte å danse frem til hun var nærmere 70 år. Hun opptrådte i Det Hvite Hus for Franklin Roosevelt og mottok Medal of Freedom og the French Legion of Honor. Hun var den første koregrafen som fast benyttet asiatiske og afrikanske dansere. Hun var venn med stjerner som Madonna, Liza Minnelli, Andy Warhol og Elizabeth Taylor. Hun var en superstjerne som danser og koregraf. Verkene hennes var fylt av angst og følelser at hun ble kalt "Mirthless Martha". Humoristen Stark Young sa at hver gang han så Martha Graham danse trodde han at hun skulle føde en kube.

Stensignert (grano)litografi, nummerert for hånd.
Bekreftet ekthet av utgiveren, CMOA (Carnegie Museum of Art in Pittsburgh), ved stempel "CMOA" in verso.
Kunstverket er av en viss alder og kan derfor ha enkelte små håndteringsmerker.
Fineart anbefaler at dette kunstverket blir rammet inn flytende uten passepartout da motivet/bilde(motiv) er helt ut i kanten på arket(format). Har du spørsmål kontakt på tlf: 22 01 24 20 eller mail: kundeservice@fineart.no

Emner

Andy Warhol

Andy Warhol

Se kunstnerprofil

ANDY WARHOL (født Andrew Warhola 6. august 1928 i Pittsburgh, død 22. februar 1987 i New York) ble raskt den ledende skikkelsen blant popkunstnerne på 1960-tallet, og regnes i dag som en av de mest betydningsfulle kunstnere fra forrige århundre. Warhol hentet inspirasjon fra reklame- og moteverdenen, alminnelige gjenstander i amerikansk kultur, og i de senere årene også fra fotografier. Han skapte totalt over 10 000 kunstnerverk mellom 1961, da han ga opp sin karriere som grafisk designer og ble kunstner, til han brått døde i 1987. I mellomtiden fikk Warhol stor anerkjennelse med sitt kjente studio i New York, The Factory, der flere av de største kjendisene fra 1960-tallet var innom. Han var også en svært effektiv filmprodusent, og sammen med «Warhols Superstars», en samling av unge modeller og skuespillerinner, skapte Warhol over 60 filmer.

- They say that time changes things, but you actually have to change them yourself. (Andy Warhol)