Flowers av Andy Warhol


Fineart anbefaler at dette kunstverket blir rammet inn flytende uten passepartou da motivet/bilde(motiv) er helt ut i kanten på arket(format).

Har du spørsmål kontakt på tlf: 22 01 24 20 eller mail: kundeservice@fineart.no


Disse trykkene er håndnummerert og signert i stein, stemplet på verso CMOA (stempel autentisert)

Flower, Mao, Marilyn

Andy Warhol laget Marilyn-serien først på 60-tallet, og den ble stående, ved siden av Suppeboks-, Flower- og Mao-motivene, som hans mest populære motiv. Fra 1972 ble en del av hans serier trykket opp igjen hos Sunday B. Morning. Etter en tvist mellom Warhol og forleggeren, overtok Sunday B. Morning de originale silketrykk-platene , som siden har vært brukt flittig. Man tror opplaget kan ha kommet opp i 4000-5000 pr. farge, og det er mulig at disse fortsatt er i produksjon. Det er delte meninger i kunstbransjen om disse trykkene kan "godkjennes". Sikkert er at kunstneren selv ikke har signert og godkjent disse.

Artikkel om trykkene; http://www.dn.no/arkiv/article22479.ece

Emner

Andy Warhol

Andy Warhol

Se kunstnerprofil

ANDY WARHOL (født Andrew Warhola 6. august 1928 i Pittsburgh, død 22. februar 1987 i New York) ble raskt den ledende skikkelsen blant popkunstnerne på 1960-tallet, og regnes i dag som en av de mest betydningsfulle kunstnere fra forrige århundre. Warhol hentet inspirasjon fra reklame- og moteverdenen, alminnelige gjenstander i amerikansk kultur, og i de senere årene også fra fotografier. Han skapte totalt over 10 000 kunstnerverk mellom 1961, da han ga opp sin karriere som grafisk designer og ble kunstner, til han brått døde i 1987. I mellomtiden fikk Warhol stor anerkjennelse med sitt kjente studio i New York, The Factory, der flere av de største kjendisene fra 1960-tallet var innom. Han var også en svært effektiv filmprodusent, og sammen med «Warhols Superstars», en samling av unge modeller og skuespillerinner, skapte Warhol over 60 filmer.

- They say that time changes things, but you actually have to change them yourself. (Andy Warhol)