Info Kjøp

Leafy Rocky av Andrew Parker

P Dette kunstverket omsettes ved Fineart som mellommann i opphavsmannens navn, og er således unntatt MVA. Les mer

Andrew Parker

Andrew Parker

Se kunstnerprofil
Virtuell separatutstilling - Andrew Parker

Andrew A. Parker

f.1968

Andrew Parker ble født i den kreative og svært dynamiske engelske storbyen Liverpool i 1968, men flyttet til og vokste opp i Blackpool, England i 1971.
Parker utdannet seg i International Tourism Management på universitet i nord London, og Chambéry i Frankrike. I 1995 flyttet han til Norge, men etter ulike jobber i reiseliv valgte han i 1999 å bytte til IT da han ble utdannet som en Microsoft Certified Systems Engineer (M.C.S.E.). Seks år i IT bransjen og en økende interesse for fotografi førte til kjøp av sitt første digitale kompakt kamera. Noen måneder senere kjøpte han en Canon digital SLR, og begynte med fotografi på alvor. Entusiasmen økte betraktelig. Dette var kun i Oktober 2006...
Aquashopper

Starten kom med å legge ut bilder på internett og på fotobloggsider som Weekly Shot, Vazaar, og Shutterchance, deretter etablerte han seg en egen hjemmeside - www.25sept.com i begynnelsen av 2007. I dette miljøet fikk han tid og mulighet til å utvikle sine kreative evner innenfor digital fotografi,men uten stor oppmerksomhet. Etterhvert ble han medlem av Oslo Kamera Klubb og dermed Norges Selskap For Fotografi, og med dette ble ambisjonene konkretiserte, og lidenskapen dyrket for fullt.

Konkurranser på klubbnivå kom fort etter, og snart hadde han begynte å sikte på andre, større konkurranser med nasjonal og internasjonal deltakere. Faren til Andrew, Alistair Parker, var allerede en veletablerte og prisbelønte fotograf i England, så Andrew fant inspirasjon og råd på nært hold. Dette brukte han til sin fordel og begynte å grave etter en egen stil, noe som han påstår unngår han for øyeblikket.

Squaregirl

Andrew er fullstendig selvlært og har ikke vært på et eneste kunst eller fotografikurs. Det vil ikke si at han ikke har lyst! Han ser fram til å gå på kurs hos Morten Krogvold, og kanskje senere på noen flere workshops hos kjente fotografer eller kunstnere.

I det siste har han hatt framgang i klubb konkurranser, vært involvert i prosjekter som Grønland Utstillingen i Grønlands Bazaar (oktober 2007) og Fattighuset Kalender 2008 (november 2007). Hans påvirkninger inkluderer The New York School, Cartier-Bresson, Man Ray, Weegee, James Fee, David LaChapelle og sin far.

I arbeidene sine bruker Andrew stort sett samme enkle grunnteknikker uansett hva han fotograferer, men bruker ofte Photoshop for å tilsette effekter eller blande flere imager. Han er opptatt av mennesker, og liker gatefotografi samt mange andre stiler. Det digitale medium har tillatet Andrew å jobbe med mye frihet når det gjelder å skape effekter og eksperimenterer med farger og svart/hvitt, og han har funnet en ny form for urbane landskaper som er ganske unikt og spennede.

Som en ny og ganske uerfaren fotokunstner, Andrew vet at han har mye å lære, men likevel håper han at allerede nå klarer å skape fotokunst som fanger oppmerksomhet fra interesserte.

Red Door