Floralies av Alvar Sunol

Fineart anbefaler at dette kunstverket blir rammet inn flytende uten passepartout da motivet/bilde(motiv) er helt ut i kanten på arket(format).

Har du spørsmål kontakt på tlf: 22 01 24 20 eller mail: kundeservice@fineart.no

Emner

Alvar Sunol

Alvar Sunol

Se kunstnerprofil

Den kunstneriske og historiske betydingen til ALVAR MUNOZ-RAMOS SUNOL (f. 1935) sine kunstverk blir sammenlignet med storheter som Joan Miro, Pablo Picasso og Salvador Dali, og har tatt en aktet plass i historien som ikoner på spansk kunst.

Alvar ble født 20. januar 1935 i Montgat, en katalansk fiskelandsby i utkanten av Barcelona, Spania. Sunol Alvar vokste opp på den solrike middelhavskysten med sin far Tomas, moren Antonia og hans eldre bror og søster, Jordi og Amadea. Sunol viste et stort kunstnerisk talent som ung, og begynte på den prestisjetunge Sant Jordi Art School i Barcelona allerede som 16-åring. I en alder av 18, vant Alvar Alhambra de Granada stipend, et sommerstipend som tillot ham å reise rundt og male i hele Spania. Dette var fødselen til Alvars stil og la det tekniske grunnlaget som ville følge ham de neste årene. Alvar vendte siden hjem og deltok i en konkurranse Young Painter's Prize, en konkuranse i regi av byen Barcelona. Han vant hovedpremien og maleriet ble kjøpt opp av Museum of Modern Art i Barcelona for å bli fast inventar i deres faste samling.