Promenade II av Alex Shtelman

Alex Shtelman

Alex Shtelman

Se kunstnerprofil

Alex Shtelman

Shtelman sin kunst består av farge, tekstur og bilder av opprørende drømmer og lunefull fantasier. Den fengslende kombinasjonen av en sterkt profilert overflatemed lyse farger ser ut til å bevege de mystiske karakterene og drive dem til vals i øynene som ser. Stilen er moderne med definerte røtter i russisk tradisjon.

Selv sier Alex Sthelman følgende om sin kunst

"... Et tomt lerret er foran meg er som en tom scene før forestillingen starter. Det er bare noen få mennesker rundt og begynner jeg å høre ekko av skritt som nærmer seg og lyden av rasling underskjørt. Showet begynner ...

Jeg er ikke ute etter et komplisert manus. Mine malerier minner meg om mine drømmer, biter av mine drømmer eller drømmer for lenge siden. Jeg kan ikke avstå fra kunsten.En mystisk tilstedeværelse er skyver meg bort til til staffeliet og den hvisker begynnelsen av handlingen inn i øret mitt.

Når jeg prøver å kommunisere med mine helter i stykket, ignorerer de meg, i stedet, jeg deltar som medlem av publikum. Til tider prøver jeg å dømme disse stykkene så objektivt som mulig, men mine helter kommer og går - lerretet er det eneste vitnet til stykket.

Ved første øyekast kan mine helter se merkelige og groteske ut, men alle tar reisen i sine drømmer og alle har sett marionetter spille. De ser ut som de har kontroll over sitt eget liv, som om ikke ledningene hadde flyttet dem, de ville stige ned fra scenen og bli en av oss.

Noen ganger føler jeg meg som en av disse dukkene og jeg føler at jeg at jeg spiller etter et manus tidligere skrevet for meg…"