Aktive akvarellister
Aktive akvarellister
Bærum kunstforening gir også rom for egenutfoldelse. I det siste har foreningens aktive akvarellklubb hatt Alison Leggat som gjestelærer.
Klokken rekker knapt å bli 11 før malerne kommer anstigende, med spesialpapir og malersaker under armen. Det er onsdag og tid for et par timers akvarellmaling i Bærum Kunstforening
Bordet står klart og for 50 kr per gang blir det kaffe, kjeks og ofte litt frukt, som fort blir dagens stilleben for noen av entusiastene i Sandvika.
Hver uke de siste tre år har gruppen inntatt stolene, med godt humør over vannfarger og papir, omgitt av månedens utstilling. Noen ganger er det akvarell på veggene, i år har både Gro Fraas´ og Catherine Wiborgs
mønstringer gitt inspirasjon. Senere gjorde Knut Steens marmorskulpturer dem selskap, så kom et første møte med to for dem ukjente, finske kunstnere.
- Dette tilbudet betyr veldig mye for meg, ikke minst på grunn av det sosiale, sier Aslaug Roalsvig, mens hun lar neste strøk gli vått i vått over den malte havflaten;
- Det å komme hit er noe man gleder seg til hele uken!
Kitty Gedde maler stilleben inspirert av nektarinenes spill i rødt og gult og istemmer:
- Ja, her kan man male helt uforstyrret og uten prestasjonsangst. Ingen legger seg i det man gjør, hvis man da ikke ber om kommentarer fra de andre underveis. Og dem får vi da, mer enn gjerne!
Undervisning
I høst har akvarellklubben hatt en gjestelærer for første gang. Billedkunstneren Alison Leggat, som vanligvis arbeider mest med papirkunst, har tatt med seg både kunstlitteratur og egne materialer. Enkelte sider ved teknikken er det fint å vise ved hjelp av kunsthistorien, og da er William Turner god å ha. Men Alison passer også på å demonstrere noen egne penseltriks som det straks går an å teste selv.
- Det jeg ønsker er å inspirere deltakerne til å prøve nye strategier, og jeg er også opptatt av å følge opp hver enkelt der de er i prosessen. Alison har mange års lærererfaring på alle skoletrinn, både fra Norge og fra hjemlandet Storbritannia. Den klassiske kunstutdannelsen er fra Edinburgh College of Art og Kunstakademiet i Oslo. Den pedagogiske biten kommer både fra Skottland og Norge.
- Selv om jeg har utdannelse som maler, er det papirmaterialet som er mitt uttrykk og som jeg alltid vender tilbake til, forklarer Alison. Det er 36 år siden hun kom hit til landet, og for et år siden flyttet hun til Bærum hvor hun også har engasjert seg som billedkunstner på noen utstillinger.
Det er ikke tvil om at akvarellklubben i Bærum Kunstforening er populær, det er en fin stemning i malergjengen og noen av medlemmene er også blitt nære venner, som Aslaug og Kitty.
- Vi kjente ikke hverandre før vi møttes her, nå omgås vi også
privat, sier de to blide damene som ser frem til neste sesong med resten av vannfargens venner.
Tekst og foto: Grethe Hald