Mannen bak torsoen

Nico Widerberg (61) åpner sin største separatutstilling noensinne. Billedkunstneren har invitert oss inn i atelieret sitt og reflekterer rundt arbeidet, motgangen og oppveksten.
Les mer »

Eivind Blakers sannferdige superstreker

Eivind Blaker arbeider med relieff, silketrykk og skulptur. Han er riktignok aller best kjent for sine fargerike relieffer med tegneseriemotiv.
Les mer »

Feirer 50 fantastiske år med foto på Tjuvholmen

Oslo-åpningen er utsatt to ganger på grunn av pandemien – endelig er den skotske fotografen Albert Watson (80) norgesaktuell med utstillingen KAOS. Nå åpner utstillingen som feirer verkene fra hans over 50 år lange karriere.
Les mer »

Kryptokunst

Kryptokunst er den nye snakkisen i den globale kunstverdenen. Men hva er det egentlig? Og er det noe man bør bry seg om? KUNST har undersøkt saken.
Les mer »

Fargerik, frekk og fri

I februar er han aktuell med utstillingen Once Upon a Time på Galleri Fineart i Oslo. KUNST har tatt en prat med kunstner Jonny Hurts om kreativitet, om kunstknagger og om den evinnelige frykten for å bli voksen.
Les mer »

Å reflektere gjennom komposisjoner

Visne blomster, døde insekter og hårstrå. I fotoserien Sirissens ettertanke presenterer Johs. Bøe komposisjoner av naturlig rusk. I stort format.
Les mer »

Camilla Prytz. Eksplodert prinsesse

Smykkedesigner, emaljør, håndverker og kunstner. Camilla Prytz er aktuell med utstillingen 50+ og viser at man utmerket godt kan trå utenfor løypenettet.
Les mer »

Historiefortelleren

Kunstfotograf David Yarrow slutter aldri å fascinere sitt voksende publikum med bilder av ville dyr, det ville vesten, vakre kvinner eller som nå; scener fra Alfred Hitchcocks mytiske univers.
Les mer »

Guvernøren av motefotografi

Fotografen Norman Parkinson (1913–1990) avskydde studioet og skrev motehistorie da han tok modeller ut i friluft og lot klærne spille biroller. En av hans største inspirasjonskilder var kona Wenda.
Les mer »

Kvinneblikk

Ellen von Unwerth har hatt verdens blikk på seg siden hun var 19. Både som modell og siden som fotograf.
Les mer »