På ett pust

KUNST har møtt fotograf Aleksander Nordahl som tar bilder av den vakre og skremmende verden under vann. Alt tatt på ett pust.
Les mer »

Norge i rødt, gult og blått

En stor utstilling av Frans Widerbergs bilder, den første siden kunstneren døde i 2017, finner sted på galleri Fineart i februar.
Les mer »

Karbon og kobolt

Mytologi, ideologi og poesi er grunnfargene i de lekne og musikalske maleriene til Henrik Placht. Høstens massive kolleksjon tar oss fra oldtidens Babylon til Ayn Rand og Jon Fosse.
Les mer »

The Lightbulb Man

Bejublet, utskjelt, anmeldt, hyllet og sensurert: Kunstverdenen forholder seg ikke likegyldig når Bjarne Melgaard inntar scenen. Nå er kunstneren aktuell med et unikt opplag av skulpturen som har vært gjennomgangsfigur i hans kunstnerskap i snart 30 år.
Les mer »

Base Camp

Polfarere, supermodeller og sportslegender – alle stuet sammen under mystiske omstendigheter i et vedskjul i Bærum. KUNST får være flue på veggen når to av verdens ledende alpinstjerner skal fotograferes.
Les mer »

Vinduer mot verden

Hyperrealisme, historiske landemerker, arkitektoniske panoramaer og intense farger. Når den tyske fotografen Christian Voigt skaper bildene sine, er ingenting overlatt til tilfeldighetene.
Les mer »

Slippe lyset inn

I flere tiår har Elisabeth Werp malt forlatte rom i forfall, men først nå forstår hun hva det handler om.
Les mer »

Stramt komponerte mellommenneskelige dramaer

Kenneth Bloms bilder selges på anerkjente gallerier i inn- og utland. Er han den norske David Hockney – eller den nye Munch? Selv er han ikke opptatt av berømmelse eller å være trendy, han elsker bare å male.
Les mer »

Inn i det ukjente

Når den svenske fotokunstneren Jacob Felländer tar med seg sine 32 kameraer og reiser verden rundt, aner han ikke hva som møter ham i mørkerommet når han kommer hjem. KUNST har tatt en prat med mannen som fanger tiden og skaper den om til bilder.
Les mer »

Klassiske bilder i nye rammer

Mick Jagger, The Beatles, Michael Caine, Jean Shrimpton. På 1960-tallet ble fotografen David Bailey like kjent som dem han portretterte og tok motebilder av, et symbol på Swinging London. KUNST treffer ham i forkant av den store utstillingen i Oslo.
Les mer »