Artikkelarkiv

En gentleman i flimmeret - Om fotokunstneren Terry O'Neill (1938-2019)

Terry O’Neills talent var å komme innpå folk samt å ha nese for tidsånden. Han hadde en evne til å fange sine modeller i deres mest ubeskyttede og oppriktige øyeblikk, å vise både deres skjørhet og skjønnhet
Les mer »

På veggen: Kristian Finborud

Duse blåtoner, glitrende snø, hverdagsmennesker skildret med en lun humoristisk strek. Dette har på mange måter blitt signaturen til kunstneren Kristian Finborud
Les mer »

Gjennom ilden

Fotokunstneren Christian Houge ser på sitt siste kunstprosjekt som en feiring av livet og naturen.
Les mer »

Eivind Blaker sitt matematisk perfekte pop-univers

Da Eivind Blaker var liten, hoppet han fra stein til stein i supermanndrakt og prøvde å fly, noe som endte i utallige mageplask. Nå kontrollerer han tegneserieheltenes skjebne på sitt eget verksted, gjennom beinhardt håndverk og strenge estetiske krav.
Les mer »

Nick Veasey - Røntgenblikket

Nick Veasey tar bilder av tingenes innerste vesen. Til det trenger han en betongbunker med 60 cm tykke vegger og en 200 kilos ståldør.
Les mer »

Camilla Grythe fanger lys med hendene

Billedkunstneren Camilla Grythe har forlatt de dype svenske skoger og kommet hjem til fødebyen Oslo. KUNST møter henne under forberedelsene til høstens utstilling hos Bærum Kunstforening i Sandvika.
Les mer »

Legenden Pushwagner

Pushwagner markerte seg som en av Norges viktigste og mest profilerte kunstnere de siste ti årene av sitt liv. Etter hans død i april er det mange som lurer på hva som skal skje med hans omfattende livsverk. Hvordan hedre hans kunst og hans minne?
Les mer »

Det lekende mennesket

Miljøutfordringene vi står overfor er overveldende, men for noen kan det fungere som en katalysator for kreativitet. Ekteparet Gunilla Holm Platou og Eivind Stoud Platou tar opp et alvorlig tema i en maksimalistisk fargeeksplosjon av en utstilling!
Les mer »

På atelierbesøk hos Cathrine Knudsen

Vii har tatt turen til atelieret til Cathrine Knudsen
Les mer »

Alkymisten

I en dunkel hule fylt av edle metaller og giftige gasser tar Morten Krogvolds bilder form. Fra mørkerommet er han kommet, og til mørkerommet skal han vende tilbake. Om et par glass vin.
Les mer »