Brendan Murphys utforskende galakse

Gjennom astronauter, avatarer og språklige symboler tar Brendan Murphy steget ut i ukjent landskap. På sin oppdagelsesferd i blant annet verdensrommet utforsker kunstneren det indre og grunnleggende i mennesket.
Les mer »

Under overflaten

Fotograf Paul Nicklen (f. 1968) reiser verden rundt og tar bilder for National Geographic og Sony Artisan of Imagery. KUNST har tatt en prat med globetrotteren som dokumenterer jordas skjønnhet, men også dens utsatthet.
Les mer »

Visuelle møter og verdien av små øyeblikk

Erle M. Kyllingmarks kunstnerskap kjennetegnes av en stille tilnærming til vår sameksistens med naturen og en iboende trang til å forstå den.
Les mer »

Mesterfotografen av de nære ting

Rune Johansen (f. 1957) har gjennom kameralinsen fanget historier som gjemmer seg i det dagligdagse.
Les mer »

På ett pust

KUNST har møtt fotograf Aleksander Nordahl som tar bilder av den vakre og skremmende verden under vann. Alt tatt på ett pust.
Les mer »

Norge i rødt, gult og blått

En stor utstilling av Frans Widerbergs bilder, den første siden kunstneren døde i 2017, finner sted på galleri Fineart i februar.
Les mer »

Karbon og kobolt

Mytologi, ideologi og poesi er grunnfargene i de lekne og musikalske maleriene til Henrik Placht. Høstens massive kolleksjon tar oss fra oldtidens Babylon til Ayn Rand og Jon Fosse.
Les mer »

The Lightbulb Man

Bejublet, utskjelt, anmeldt, hyllet og sensurert: Kunstverdenen forholder seg ikke likegyldig når Bjarne Melgaard inntar scenen. Nå er kunstneren aktuell med et unikt opplag av skulpturen som har vært gjennomgangsfigur i hans kunstnerskap i snart 30 år.
Les mer »

Base Camp

Polfarere, supermodeller og sportslegender – alle stuet sammen under mystiske omstendigheter i et vedskjul i Bærum. KUNST får være flue på veggen når to av verdens ledende alpinstjerner skal fotograferes.
Les mer »

Vinduer mot verden

Hyperrealisme, historiske landemerker, arkitektoniske panoramaer og intense farger. Når den tyske fotografen Christian Voigt skaper bildene sine, er ingenting overlatt til tilfeldighetene.
Les mer »