Med pilen i øyet

For sin første utstilling i The Big Apple fikk Håvard Homstvedt en entusiastisk anmeldelse i The New York Times. Kunstballen begynte å rulle, og trønderen ble raskt omtalt som en av de 25 up-and-coming-kunstnerne av det toneangivende magasinet Art Review.
Les mer »

Formen på ting som kommer

Når kunstneren Nikolai Torgersen stiller ut på Fineart i Oslo i høst, fylles galleriet med selvportretter. For selv om motivet er sjarmerende dyr eller landskap, bærer de i seg fragmenter av et turbulent liv på kanten av det utholdelige.
Les mer »

Kunsten å helbrede

Maud Angelica Behn og Lavrans Borgen er to kunstnere som har psykisk helse som sin hjertesak. Nå har de samarbeidet om et kunstprosjekt der bildene skal auksjoneres bort på fineart.no, og inntektene skal gå uavkortet til Mental Helse Ungdom.
Les mer »

Mannen bak torsoen

Nico Widerberg (61) åpner sin største separatutstilling noensinne. Billedkunstneren har invitert oss inn i atelieret sitt og reflekterer rundt arbeidet, motgangen og oppveksten.
Les mer »

Eivind Blakers sannferdige superstreker

Eivind Blaker arbeider med relieff, silketrykk og skulptur. Han er riktignok aller best kjent for sine fargerike relieffer med tegneseriemotiv.
Les mer »

Feirer 50 fantastiske år med foto på Tjuvholmen

Oslo-åpningen er utsatt to ganger på grunn av pandemien – endelig er den skotske fotografen Albert Watson (80) norgesaktuell med utstillingen KAOS. Nå åpner utstillingen som feirer verkene fra hans over 50 år lange karriere.
Les mer »

Kryptokunst

Kryptokunst er den nye snakkisen i den globale kunstverdenen. Men hva er det egentlig? Og er det noe man bør bry seg om? KUNST har undersøkt saken.
Les mer »

Fargerik, frekk og fri

I februar er han aktuell med utstillingen Once Upon a Time på Galleri Fineart i Oslo. KUNST har tatt en prat med kunstner Jonny Hurts om kreativitet, om kunstknagger og om den evinnelige frykten for å bli voksen.
Les mer »

Å reflektere gjennom komposisjoner

Visne blomster, døde insekter og hårstrå. I fotoserien Sirissens ettertanke presenterer Johs. Bøe komposisjoner av naturlig rusk. I stort format.
Les mer »

Camilla Prytz. Eksplodert prinsesse

Smykkedesigner, emaljør, håndverker og kunstner. Camilla Prytz er aktuell med utstillingen 50+ og viser at man utmerket godt kan trå utenfor løypenettet.
Les mer »