Artikkelarkiv

Eivind Blaker sitt matematisk perfekte pop-univers

Da Eivind Blaker var liten, hoppet han fra stein til stein i supermanndrakt og prøvde å fly, noe som endte i utallige mageplask. Nå kontrollerer han tegneserieheltenes skjebne på sitt eget verksted, gjennom beinhardt håndverk og strenge estetiske krav.
Les mer »

Nick Veasey - Røntgenblikket

Nick Veasey tar bilder av tingenes innerste vesen. Til det trenger han en betongbunker med 60 cm tykke vegger og en 200 kilos ståldør.
Les mer »

Camilla Grythe fanger lys med hendene

Billedkunstneren Camilla Grythe har forlatt de dype svenske skoger og kommet hjem til fødebyen Oslo. KUNST møter henne under forberedelsene til høstens utstilling hos Bærum Kunstforening i Sandvika.
Les mer »

Legenden Pushwagner

Pushwagner markerte seg som en av Norges viktigste og mest profilerte kunstnere de siste ti årene av sitt liv. Etter hans død i april er det mange som lurer på hva som skal skje med hans omfattende livsverk. Hvordan hedre hans kunst og hans minne?
Les mer »

Det lekende mennesket

Miljøutfordringene vi står overfor er overveldende, men for noen kan det fungere som en katalysator for kreativitet. Ekteparet Gunilla Holm Platou og Eivind Stoud Platou tar opp et alvorlig tema i en maksimalistisk fargeeksplosjon av en utstilling!
Les mer »

På atelierbesøk hos Cathrine Knudsen

Vii har tatt turen til atelieret til Cathrine Knudsen
Les mer »

Alkymisten

I en dunkel hule fylt av edle metaller og giftige gasser tar Morten Krogvolds bilder form. Fra mørkerommet er han kommet, og til mørkerommet skal han vende tilbake. Om et par glass vin.
Les mer »

En entusiast ser seg tilbake

Hver morgen og hver kveld faller han. Han faller i mitt hjem. Det viser den nakne fotografen selv som med seilersko og selvutløseren i hånden lar seg falle ned i sommersjøen. Han er stivnet i fallet.
Les mer »

Det er liksom ikke noen som Stig Sæterbakken lenger

Mye har skjedd braksuksessen i New York for fem år siden for Melgaard og Bjertnes. Unik kunst har blitt skapt, både sammen og på hver sin kant. Bruddet kom. Og de har funnet tilbake til hverandre igjen.
Les mer »

Cocktail-kunsthistorie

Dette er «cocktail-kunsthistorie» - akkurat nok kunnskap om en periode til å klare kunstpraten over en cocktail, og en stor nok sup til at du får lyst på mer. Til kildene! Ut og se, les og lær mer om post-impresjonismen.
Les mer »