• Motivbeskrivelse

 • Dante & Dali

  Salvador Dali - Divine Comedy - et litterært mesterverk illustrert av et visuelt mesterverk

  Dante Alighieres dikt i tre deler og 99 vers; La Commedia Divina, ble skrevet mellom 1307-1321, og regnes som et mesterverk i italiensk- og verdens litteraturen. Det var det første litteraturen som ikke ble skrevet på latin, men på et hverdagsitaliensk. I diktet reiser Dante og den romerske dikteren Virgil gjennom de ni sirkler i Inferno/helvete og til toppen av fjellet Purgatory. Der møter han Beatrice som tar han med til paradiset. Dante ga historien tittelen Commedy, da diktet hadde en lykkelig slutt. Den senere tittelen Divine Commedy ble skapt etter Dantes død. Salavdor Dali har illustret diktet med 100 tresnitt; ett for hvert vers samt en forside.

  Opprinnelig var Dalis grafikk-serie et initiativ fra den italienske regjeringen til 700-års jubileumet til Dante. Da prosjektet ble offentliggjort i 1954, kom det en massiv motstand fra det italienske folket. Ære den store italienske dikteren med trykkene til en spanjol? Salvador Dali hadde allerede laget akvareller til grafikk-serien siden 1951. Heldigvis kom det raskt en annen forelegger på banen for å utgi den etterhvert så berømte serien.

  Mange har sammenlignet Dantes skikkelse Beatrice med Dalis kone, elskerinne, muse og modell Gala. Beatrice var datter av en rik familie i Firenze, og Dante elsket og gjorde henne udødelig i flere litterære verk. I noen av Dalis illustrasjoner til de 33 versene fra paradiset, kan man kjenne igjen Galas ansikt som Beatrice.

  Dokumentert i boken "The official catalog of the graphic works of Salvador Dali" av Albert Field, s. 189-190

 • Se kunst basert på lignende emneord:

 • dali, dramatisk, farger, figurativt, figurer, han, henne, linjer, salvador, stensignert, surrealisme, surrealistisk, tresnitt

344912-3.jpg
Teknikk
Tresnitt
Opplag
4765
Signert
Nei
Motivformat
25 x 18 cm
Format
29 x 22 cm
 • Om Salvador Dali

 • SALVADOR DALI (1904-1989) er en av verdens viktigste kunstnere og sammen med Breton så og si surrealismens far.

  Dalí er en av de mest kjente kunstnerne innenfor surrealismen. Surrealisme var en kulturell og kunsterisk bevegelse som oppstod i begynnelsen av 1920 årene. Hovedskikkelsen var franskmannen André Breton (1896-1966), som i 1924 gav ut "Manifeste du surréalisme". Surrealismens formål var å trenge gjennom den eksisterende virkeligheten til det surreelle. Surrealisme betyr overrealisme eller overvirkelighet. Med en rekke virkemidler, bl.a. drømmer og drømmetydning, prøvde surrealisterne å bryte med det daglige bildet vi er fanget i. Dalís figurer og gjenstander er forvridd og forstørret til det absurde. Motivene hans stemmer ikke med normal oppfatning og erfaring.

 • Gå til full profilside for Salvador Dali

 • Kjøp bildet innrammet

  Nedenfor vises totalprisen eks. frakt for kunstverket inkludert glass / plexiglass, passepartout og ramme, offentlige avgifter samt mva. Klikk på "tilpass ramme" om du ønsker å se andre rammer. Husk at dersom du er Fineart Fordelskunde så får du 20% rabatt på innramming.

  A106 Sølv blank aluminium

  eller

  tilpass ramme

  B101 Mørk brun trelist rett

  eller

  tilpass ramme

  B109 Hvit trelist rett

  eller

  tilpass ramme