• Motivbeskrivelse

 • NB! Trykket er av en viss alder og er noe preget av dette
  Serigrafiserien: En dag i familien Manns liv 1980
  "En dag i familien Manns liv" ble til etter et langvarig visuelt/litterært samarbeidsprosjekt mellom Pushwagner og forfatteren Axel Jensen. Serien ble trykket av silketrykker Gunner Fredriksen i 1979-80.

 • Se kunst basert på lignende emneord:

 • pushwagner

360413-0.jpg
Teknikk
Serigrafi
Opplag
125
Prod år
1980
Signert
Ja
Motivformat
40 x 36 cm
Format
44 x 40 cm
 • Om Pushwagner

 • HARITON PUSHWAGNER (døpenavnet er Terje Brofoss) tok kunstnernavnet sitt i hippie-epoken. "Hari"- står for Hare Krishna, "-ton" gir navnet tyngde. "Pushwagner" refererer til supermarkedenes trillevogner - et spark til konsumsamfunnet. Pushwagners verden er like aktuell i dag som da han skapte den på 1960-tallet, som hans berømte tegneserie, Soft City, med 269 tegningene i A3-format laget mellom 1969 og 1975. Fra denne verdene spirnger alle hans motiver ut. Hans Selvportrett, der han gjennom ett år i 1972 under en psykose, tegnet inn 23 000 menneskefigurer i en meterhøye hodeformen , er unikt i verdenshistorien.

  - Pushwagner viser oss destruksjonen, det negative ved moderniteten. Kvalmen i systemet. Og han treffer samfunnet og enkeltindividets berøringsangst relatert til de store spørsmålene. Avmakten er fremtredende i dagens samfunn, ikke minst overfor klimaendringene, fattigdomsproblematikken eller den økende økonomiske krisen i Europa. Det er få som griper fatt i de store perspektivene og de eksistensialistiske spørsmålene slik han gjør i samtidskunsten / eller politikken. Hva slags verden er det vi lever i? Men Pushwagner bruker satire og galgenhumor. Jeg tror folk også blir betatt av hans fine skravering, detaljrikdom og farger og form, det suggererende perspektivet og repetisjonen som han hele tiden bruker som en slags effekt. Men ved hjelp av ironien tror jeg folk treffes av budskapet, forteller Tone Lyngstad Nyaas, kurator ved Haugar Vestfold Kunstmuseum i Tønsberg.

 • Gå til full profilside for Pushwagner

 • Kjøp bildet innrammet

  Nedenfor vises totalprisen eks. frakt for kunstverket inkludert glass / plexiglass, passepartout og ramme, offentlige avgifter samt mva. Klikk på "tilpass ramme" om du ønsker å se andre rammer. Husk at dersom du er Fineart Fordelskunde så får du 20% rabatt på innramming.

  B01-0222 Matt sort trelist rett

  eller

  tilpass ramme

  B108 Matt sort trelist rett

  eller

  tilpass ramme

  B109 Matt hvit trelist rett

  eller

  tilpass ramme

 • Pushwagner - Epp
 • Epp

  Pushwagner